top of page

RECENT POSTS

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνεις για να αισθανθείς έστω και λίγο σαν Βολίωτης

Αν θέλεις να νιώσεις σαν ντόπιος στην πόλη του Βόλου μην ξεχάσεις να κάνεις αυτά:

1. Πήγαινε με την παρέα σου σε ένα απο τα τσιπουράδικα της πόλης και απόλαυσε

το ποτό που πίνουν όλοι οι ντόπιοι με μανία, το τσίπουρο. Να ξέρεις, πως το τσίπουρο στο Βόλο δεν σερβίρεται ποτέ σκέτο (εκτός αν το ζητήσεις έτσι) αλλά πάντα συνοδεύεται απο ποικιλία μεζέδων.

Tip: Αν ζητήσεις ούζο, θα σου φέρουν τσίπουρο. Ελάχιστοι στο Βόλο πίνουν ούζο.

Πρέπει να τονίσεις πως θέλεις ούζο και όχι τσίπουρο!

2.Κάνε τη βόλτα σου και φυσικά τις αγορές σου απο την αγορά του Βόλου. Η οδός Ερμού είναι πιο εμπορική οδός στη πόλη του Βόλου. Εκεί θα βρεις τα πάντα. Από ρούχα και κοσμήματα μέχρι βότανα και καλλυντικά.

3. Ανηφόρισε το απογευματάκι στο λόφο της Γορίτσας για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Αν μάλιστα είσαι και αρκετα προπονημένος, θα σου προτείναμε να αφήσεις το όχημά σου στο πάρκινγκ του ποδοσφαιρικού γηπέδου ΕΑΚ που βρίσκεται ακριβώς κάτω απο το λόφο και να ανέβεις μέχρι επάνω με τα πόδια. Θα σου πάρει αρκετή ώρα η ανάβαση αλλά η δύση του ηλίου σε συνδυασμό με τη θέα της πόλης θα σε αποζημιώσει.

4. Πιες έναν καφε στην παραλία της πόλης. Εκεί σίγουρα θα γνωρίσεις όλους τους τύπους των ντόπιων καθώς η παραλία είναι το πιό πολυσύχναστο μέρος της πόλης.

5. Εφόσον βρεθείς στη παραλία, μη ξεχάσεις να κάνεις μια βόλτα στο περίφημο "κορδόνι". Με τον όρο "κορδόνι", οι ντόπιοι εννοούν τον κυματοθραύστη του λιμανιού.

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page