top of page

RECENT POSTS

Το Καμάρι του Βορρά (Κεραμίδι)


ΒΟΡΕΙΟ ΠΗΛΙΟ- ΚΕΡΑΜΙΔΙ - ΚΑΜΑΡΙ

Το Καμάρι είναι τοποθετημένο στο βορειότερο σημείο του Πηλίου. Απέχει 5 χλμ απο το χωριό Κεραμίδι και 49 χλμ. απο την πόλη του Βόλου μέσω Καναλίων. Μπορείτε να καταλήξετε στο Καμάρι ακολουθώντας δύο διαφορετικές διαδρομές. Είτε θα φτάσετε εκεί μέσω των Καναλίων (αυτή η διαδρομή είναι η κοντινότερη από την πόλη του Βόλου), είτε μέσω Βελεστίνου (σας συμφέρει να την ακολουθήσετε αν έρχεστε απο περιοχές εκτος Μαγνησίας).

Η αλήθεια είναι πως το Καμάρι δεν ανήκει στις πρώτες θέσεις των τουριστών προτιμήσεων και αυτό οφείλεται αρχικά στη μακρινή του απόσταση απο το κλεινόν άστυ (49χλμ όπως είπαμε) αλλά και στο γεγονός πως παρά την βορειοανατολική του τοποθεσία, δεν συνδέεται οδικά με τα φημισμένα χωριά του ανατολικου Πηλίου (Ζαγορά κ.α.).

Στο Καμάρι θα φτάσετε εύκολα με το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας.

Υπάρχει βέβαια και η λύση της υπεραστικής συγκοινωνίας, όμως να γνωρίζετε πως το λεοφορείο θα σας αφήσει σε απόσταση 5 χλμ απο το Καμάρι, στο χωριό Κεραμίδι και απο εκεί θα πρέπει να καλέσετε ταξί για να σας μεταφέρει στην παραλία.

Στο μεγαλύτερο μέρος της η διαδρομή περνάει μέσα από καταπράσινα, άκρως μαγευτικά για τους λάτρες της φύσης τοπία, ειδικότερα όμως ανηφορίζοντας απο το χωριό των Καναλίων ή θέα της λίμνης Κάρλας θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η φυσική λεκάνη της λίμνης Κάρλας (ή λίμνη Βοιβηίδα παλαιότερα) είχε κάποτε συνολική έκταση 180- 195 χιλιάδες στρέμματα όμως το 1962 άρχισε η μερική αποξήρανσή της με σκοπό να αποδοθούν 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους αγρότες της Θεσσαλίας. Παρόλα αυτά σήμερα γίνεται προσπάθεια για αναδημιουργία της λίμνης, που θα έχει μέγεθος 38.000 στρέμματα.

Η αμμώδης παραλία είναι ιδανική για ένα ήσυχο μπάνιο σε καθαρά νερά και σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Δίπλα ακριβώς στην παραλία είναι η πλατεία του χωριού επάνω στην οποία στεγάζεται ένα ταβερνάκι όπου τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας με συνοδεία τσίπουρου, κρασιού ή μπύρας.

Στο Καμάρι λειτουργούν ξενώνες και εστιατόρια, καθώς είναι τουριστικός προορισμός την καλοκαιρινή περίοδο. Το πάρκινγκ βρίσκεται ακριβώς δίπα από τη πλατεία.

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page