top of page

RECENT POSTS

Αγία Κυριακή (Τρίκερι) - Ο παράδεισος επί γης


Η Αγία Κυριακή είναι παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στο απώτατο νότιο τμήμα του νομού Μαγνησίας, σε θέση που βλέπει στο Δίαυλο Τρικερίου. Κατ΄ουσίαν η Αγία Κυριακή αποτελεί το επίνειο του Τρικερίου καθώς και όλης της περιοχής. Έχει μέσο σταθμικό υψόμετρο 10 και απέχει από το Βόλο, 80 χλμ. περίπου, προς τα ΝΝΑ.

Η Αγία Κυριακή είναι ένα πολύ γραφικό χωριό που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, ρομαντικές θέες στον Παγασητικό και φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλλασα. Ένας όμορφος προορισμός για απόδραση από την πόλη του Βόλου αν και θα πρέπει να ξέρετε πως πρέπει να έχετε αρκετό χρόνο μπροστά σας καθώς η απόσταση που θα πρέπει να διανύσετε είναι αρκετά μεγάλη.

Οι γειτονιές της Αγίας Κυριακής έχουν έντονο νησιώτικο χαρακτήρα. Ασβεστωμένα σοκάκια, λιθόκτιστα σπίτια, παιδιά που παίζουν στα σοκάκια, άντρες που φτιάχνουν τα παραγάδια τους και γυναίκες διστακτικές αρχικά, που όμως περιμένουν έναν σου χαιρετισμό για να απαντήσουν ανάλογα αφού πρώτα σου χαρίσουν το πιο εγκάρδιο χαμόγελό τους.

Στο πολύχρωμο λιμάνι της Αγίας Κυριακής θα συναντήσετε ψαράδες όλες τις ώρες της ημέρας. Βλέπεις εδώ, οι ασχολίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι άντρες της περιοχής μαθημένοι στο ψάρεμα από μικρά παιδιά, δύσκολα αποχωρίζονται τα ψαρικά τους εργαλεία.

Το απόγευμα πριν το σούρουπο αξίζει να ακολουθήστε το καλντερίμι που συνδέει το λιμάνι της Αγίας Κυριακής με την πλατεία του χωριού Τρίκερι για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με θέα τον Παγασητικό...


Όλα εδώ είναι τόσο μαγικά την ημέρα, τη νύχτα όμως η μαγεία αυτή πολλαπλασιάζεται.

Καθήστε σε ένα απο τα τραπεζάκια των μεζεδοπωλείων της Αγίας Κυριακής για να απολαύσετε το τσίπουρό σας δίπλα στη θάλασσα. Μυρίστε τον αέρα που μοσχοβολάει ιώδιο, ακούστε το κύμα, παίξτε με τις γάτες που τριγυρνούν νιαουρίζοντας σα να ικετεύουν για ένα μεζεδάκι και απολαύστε το τοπίο που θυμίζει παραμεθώριο νησί. Αν παρατηρήσετε, γύρω σας υπάρχουν πολλές Ελληνικές σημαίες και τίποτα δε μαρτυρά πως βρίσκεστε στην κεντρική Ελλάδα. Απολαύστε λοιπόν το νησιωτικό κλίμα διώχνοντας μακριά όποια σκοτούρα σας απασχολεί. Πιστέψτε μας πως μετά απο 2-3 τσιπουράκια, κάτι τέτοιο θα το καταφέρετε χωρίς να κοπιάσετε ιδιαίτερα. Τέλος, μη διστάσετε να ζητήσετε να δείτε ιδίοις όμμασι τα φρέσκα ψάρια που διαθέτει το κατάστημα και να επιλέξετε εκείνο που θέλετε να ψήσει ο μάγειρας για εσάς.

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page