top of page

RECENT POSTS

Κριθαριά: Δίπλα στην πόλη του Βόλου


Η Κριθαριά ανήκει στην Δημοτική Ενότητα (πρώην Δήμο) Νέας Αγχιάλου η οποία βρίσκεται στα βόρεια του Παγασητικού κόλπου, δυτικά της πόλης του Βόλου και έχει συνολικό πληθυσμό 6.819 κατοίκους. H Κριθαριά, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή αριθμεί 311 κατοίκους και αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο πληθυσμιακά οικισμό της Δημοτικής Κοινότητα Νέας Αγχιάλου μετά τη Νέα Αγχίαλο και τον Μάραθο. Η υπόλοιποι οικισμοί που συμπληρώνουν τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου είναι η Βελανιδιά (ή αλλιώς Μεγάλη Βελανιδιά), ο Άγιος Γεώργιος Κηνυγών και η Δημητριάδα.

Μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Βόλου, η Κριθαριά αποτελεί μία αξιόλογη εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια κοντά στην πόλη χωρίς να μπλέξουν στην αναπόφευκτα μεγαλύτερης κίνησης διαδρομή για τις παραλίες του Παγασητικού που βρίσκονται από την αντίθετη πλευρά της πόλης, δηλαδή μετά την Αγριά.

Οι επισκέπτες της Κριθαριάς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο παραλίες (οι οποίες απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους) για να κάνουν το μπάνιο τους. Η μία βρίσκεται μπροστά στα σπίτια και η άλλη πίσω από το γήπεδο (Κριθαροπούλα). Η μία από αυτές είναι αμμουδερή και η άλλη βραχώδης. Στην Κριθαροπούλα μπορούν οι φίλοι του ψαρέματος να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι καθώς και με το ψαροντούφεκο.

Η Κριθαριά, ακριβώς δίπλα από την πόλη και με δρόμο που δεν κουράζει καθόλου αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για τα καλοκαιρινά σας μπάνια. Επισκεφθείτε την!

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page