top of page

RECENT POSTS

Κατηγιώργης: Xαλάρωση και φαγητό για μερακλήδες

Τοποθετημένο στο ανατολικότερο άκρο της Μαγνησίας και ποτισμένο από τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου Πελάγους, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου μα πολύ κοντά στις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες της Σκιάθου, βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια του Πηλίου.

Ο Κατηγιώργης μπορεί να απέχει αρκετή ώρα από την πόλη του Βόλου όμως αυτό δεν αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την τουριστική του ανέλιξη. Ίσα-ίσα θα έλεγε κανείς πως λόγω της γειτνίασής του με την Σκίαθο και εξαιτίας της ιδιαίτερα αυξημένης τουριστικής κίνησης των τελευταίων ετών στην Βασίλισα των Σποράδων, το μικρό αυτό ψαροχώρι είναι από τα μέρη της Μαγνησίας που κάθε χρόνο μετρά όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Όπως είπαμε μπορεί η διαδρομή από τον Βόλο να είναι μεγάλη (90+ λεπτά) αλλά η μαγεία του τοπίου, η εναλλαγή πυκνής και αραιής βλάστησης και τα αιωνόβια δέντρα που γέρνουν πάνω στο αυτοκίνητο σου, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Άνοιξε το παράθυρο, βάλε απαλή μουσική και απόλαυσε τη διαδρομή.

Από τον Βόλο θα φτάσετε στον Κατηγιώργη ακολουθώντας τη διαδρομή Αγριά-Αργαλαστή. Λίγο μετά την Αργαλαστή θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Λαύκο και αφού περάσετε και το Προμύρι μετά από 8 χλμ. θα συναντήσετε την παραλία του Κατηγιώργη.

Η παραλία του Κατηγιώργη είναι από τις πιο μικρές και πολυσύχναστες παραλίες του Πηλίου. Χαρακτηριστικό της παραλίας, εκτός από το λιλιπούτειο μέγεθός της είναι και η πολύ λεπτή, χρυσή της αμμουδιά. Παρόλα αυτά το δυνατό σημείο του Κατηγιώργη και ο λόγος να τον επισκεφθεί κάποιος δεν είναι ούτε η παραλία, ούτε τα γαλανά πεντακάθαρα νερά!

Οι περισσότεροι επισκέπτονται τον Κατηγιώργη για τα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα με τους εκλεκτούς τσιπουρομεζέδες, τα φρεσκότατα ψάρια και την σπεσιαλιτέ του χωριού, τις απίστευτα γευστικές μακαρονάδες που συνδυάζονται με διαφόρων ειδών αρθρόποδα (αστακούς, καραβίδες) ανάλογα με την ψαριά της ημέρας! Είναι αμαρτία να πας στον Κατηγιώργη και να μην καθήσεις σε ένα από τα ταβερνάκια συνδυάζοντας τη χαλάρωση με την απόλαυση, γεμίζοντας τα πνευμόνια σου με τον αέρα Αιγαίου πελάγους.

Η αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί είναι έντονη στον Κατηγιώργη. Αν θέλεις να συνδυάσεις τις διακοπές σου στο βουνό με θάλασσα, μπάνιο, ψάρεμα, γραφικές εικόνες και αέρα αιγαιοπελαγίτικο τότε ο Κατηγιώργης πρέπει να είναι στις πρώτες σου επιλογές. Όλα τα σημάδια δείχνουν πως εκεί θα περάσεις καλά. Άφησε τα προβλήματά σου στην πόλη, εφοδιάσου με διάθεση και χαμόγελο, πάρε την παρέα σου και απόλαυσέ το!

TIP: Προσοχή στις κρατήσεις καταλυμάτων!

Η απόσταση του Κατηγιώργη από τις διάσημες παραλίες της Σκιάθου Κουκουναριές και Μπανάνα είναι τόσο κοντινή που αν επιχειρήσετε να κάνετε κράτηση σε δωμάτιο του Κατηγιώργη μέσω κάποιας ιστοσελίδας κράτησης (booking, trivago κ.α.), τα περισσότερα καταλύματα που θα βρείτε ανήκουν στη Σκιάθο και όχι στον Κατηγιώργη!

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page