top of page

RECENT POSTS

Εξωτικό Πήλιο: Παραλία Μουρτιάς


Γεμάτη δυνατά χρώματα κι αντιθέσεις, με βράχια μέσα στη θάλασσα που μοιάζουν με σμιλεμένα αγάλματα καλλιτέχνη κι ένα σημείο που αποτελεί φυσική πισίνα, ο Μουρτιάς αποτελεί μία από τις πιο "εξωτικές" παραλίες του βουνού των Κενταύρων.

Η παραλία του Μουρτιά, συγκροτεί μαζί με τη Λύρη και τη Θεοτόκο τις πιο άγνωστες ανατολικές απολήξεις του Πηλίου που πρέπει να επισκεφθείτε και αποτελεί το πιο υγρό σύνορο του ομώνυμου οικισκού με το Αιγαίο πέλαγος.


Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη καθώς ο δρόμος κατεβαίνει μέχρι κάτω. Για να φτάσετε ως εκεί ξεκινώντας από την πόλη του Βόλου θα πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Αργαλαστή-Λαύκο. Ο Μουρτιάς απέχει 60 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου ή αλλιώς 1 ώρα και 30 λεπτά.


Με εμφάνιση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες της Ταιλάνδης, βραχώδης και δίπλα σε ένα μικρό καταπράσινο βουναλάκι, ο Μουρτιάς μπορεί να μπορεί να υπερυφανεύεται για τον τίτλο της πιο εξωτικής παραλίας του Πηλίου. Γεωγραφικά, στέκει ανάμεσα στην Πάλτση και τον Κατηγιώργη, μέρη τα οποία αν βρεθείτε κοντά στον Μουρτιά σας προτείνουμε να επισκεφθείτε επίσης. Το μικρό μέγεθος της παραλίας σίγουρα αποτελεί παράγοντα αποτρεπτικό για επίσκεψη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως μια βουτιά στα γαλάζια της νερά θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page