top of page

RECENT POSTS

Βόλος: Μια γοητευτική φοιτητούπολη


Πέρασες στο Βόλο, πόλη που σίγουρα δεν ανήκει στις πρώτες επιλογές της πλειοψηφίας των σπουδαστών της χώρας μιας και οι βασικές τους προτιμήσεις είναι οι δύο μεγαλουπόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορεί να είσαι και λίγο απογοητευμένος επειδή ο κολλητός σου πέρασε στη Θεσσαλονίκη, για την οποία έχεις ακούσει τα καλύτερα, όμως σταμάτα να στενοχωριέσαι. Ο Βόλος δεν είναι κακή κατάληξη και θα το καταλάβεις ρωτώντας κάποιον που έχει αποφοιτήσει και έχει επιστρέψει πια στην πόλη του. Να είσαι σίγουρος πως όσοι εγκατέλειψαν το Βόλο έχουν άπειρες καλές αναμνήσεις και νοσταλγούν τις στιγμές που έζησαν στην πόλη.


Για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ίσως να μην ξέρεις και πολλά πράγματα. Σίγουρα γνωρίζεις πως έχει πολλά τσιπουράδικα, μία όμορφη παραλία και πως η απόσταση βουνού και θάλασσας είναι κοντινή. Επίσης έχεις ακούσει για το Πήλιο, όμως δεν ξέρεις τίποτα παραπάνω γι' αυτό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Που θα μείνεις; Ποια συνοικία είναι καλή και ποια όχι για τις απαιτήσεις σου;




Επιλογή κατοικίας

Το μέγεθος της πόλης είναι τέτοιο που δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις το σπίτι που θα νοικιάσεις. Αν σκοπεύεις να πάρεις μαζί σου ποδήλατο, θα σε συμβουλεύαμε να αποφύγεις την αναζήτηση κατοικίας στο κεντρικό κομμάτι της πόλης. Οι συνοικίες που βρίσκονται μακριά από αυτό είναι πιο ήρεμες και έχοντας μαζί σου ποδήλατο, το κέντρο φαντάζει πολύ κοντά. Το κέντρο της πόλης, αποτελείται από πολυκατοικίες με αρκετά διαθέσιμα διαμερίσματα μιας και οι ντόπιοι προτιμούν να αποφεύγουν το πολύβουο κομμάτι της πόλης, διαμένοντας σε περιοχές με περισσότερη ησυχία. Αν λοιπόν σκοπεύεις να μετακινείσαι με τα πόδια, η επιλογή κατοικίας στο κέντρο της πόλης φαντάζει ιδανική αφού θα βρίσκεσαι κοντά στο πανεπιστήμιο και τα στέκια που συχνάζουν τα άτομα της ηλικίας σου.

Βόλος - Έξοδος

Το κεφάλαιο διασκέδαση είναι πολύ σημαντικό για τους φοιτητές και ο Βόλος σε αυτό τον τομέα έχει πολλά να προσφέρει.


Η συνοικία του Αγίου Νικολάου αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ερισσότερους φοιτητές της πόλης. Στο μεγαλύτερό της μέρος, η συνοικία, αποτελείται από καφέ-μπαρ που σφίζουν από κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του.


Άλλο ένα σημείο συνάντησης των φοιτητών είναι η συνοικία των Παλαιών. Τα "Παλαιά" μέχρι πρότινος ήταν μια εντελώς υποβαθμισμένη περιοχή, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί πλήρως και φιλοξενεί αρκετά μαγαζιά εστίασης όπως μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την παραλία της πόλης, με τις καφετέριες και τα τσιπουράδικα που έχουν θέα στη θάλασσα. Η παραλία αποτελεί το κυριότερο σημείο συνάντησης τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τους ντόπιους.

Τι να κάνεις


Πέρα από τη διασκέδαση, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις τις ημέρες που δεν είσαι απασχολημένος με το διάβασμα.


Ένα από αυτά, είναι να εξερευνήσεις το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων.

Τα χωριά του Πηλίου είναι σπάνιας ομορφιάς, με γραφικά τοπία, καταπράσινη φύση, χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανη θάλασσα. Τα περισσότερα με πλακόστρωτα καλντερίμια ή μονοπάτια που σε οδηγούν σε γραφικές τοποθεσίες. Κάθε χωριό έχει την δική του μαγεία του και αποτελεί ένα κομμάτι από το παζλ που σου προτείνουμε να συνθέσεις. Το Πήλιο περιμένει να το εξερευνήσεις. Μην νομίζεις πως θα τα καταφέρεις χωρίς κόπο.



Ακόμη, κατά τους θερινούς μήνες, οι παραλίες της πόλης Άναυρος και Πλάκες, περιμένουν τους λουόμενους για να τους χαρίσουν ανάσες δροσιάς.


Επίσης, το πανεπιστήμιο παρέχει στους φοιτητές δυνατότητες άθλησης και εκγύμνασης δωρεάν.


Άλλη μια δυνατότητα που σου προσφέρεται, είναι η ελέυθερη πρόσβαση στην πολύ οργανωμένη βιβλιοθήκη της πόλης. Εκεί, μπορείς να συλλέξεις πληροφορίες για τις εργασίες του πανεπιστημίου ή ακόμη και να μελετήσεις για την εξεταστική. Εκμεταλλεύσου το!


Τέλος, το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης του Βόλου είναι πολύ υψηλό και κάθε χρονιά διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Αρκετά συχνά επίσης διοργανώνονται συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις.


Συμπερασματικά

Ο Βόλος είναι μια πόλη για όσους θέλουν να συνδυάσουν το υψηλό βιοτικό επίπεδο με την ζωντάνια της πόλης. Είναι η κατάλληλη φοιτητούπολη για όσους θέλουν να ζήσουν σε μία "μεγαλούπολη" χωρίς να γεμίσουν άγχος και ένταση. Είναι η πόλη που το μοναδικό μέσον που θα χρειαστείς, είναι το ποδήλατο, ίσως και το λεωφορείο. Είναι η πόλη που για να προλάβεις να παρακολουθήσεις το μάθημα που ξεκινά στις 8 π.μ., σου αρκεί να έχει προγραμματίσει το ξυπνητήρι στις 7.30.


FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page