top of page

RECENT POSTS

Αφιέρωμα του Condé Nast Traveller στο Πήλιο!


Άρθρο για το Πήλιο με τίτλο "Πήλιο: Μια τέλεια γωνιά της Ελλάδας" φιλοξενεί η ηλεκτρονική ιστοσελίδα Condé Nast Traveller.


Ο συνεργάτης του πιο φημισμένου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο και λάτρης όπως φαίνεται του τόπου μας Anthony Sattin, εξυμνεί τις ομορφιές της Μαγνησίας και ειδικά του Πηλίου και προκαλεί τους απανταχού ταξιδιώτες να επισκεφθούν τα μέρη μας για να απολαύσουν τη φύση, τις παραλίες και τους... μεζέδες που συνοδεύουν το τσίπουρο!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ.


Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος του διαδικτυακού Condé Nast Traveller προλογίζει το κείμενο του λέγοντας: "Η Ελλάδα δεν είναι γνωστή για την ηπειρωτική της χώρα. Είναι τα νησιά που πάντοτε κλέβουν τις εντυπώσεις. Κατευθυνθείτε όμως προς το Πήλιο και θα βρείτε μια μυστική περιοχή ακτών με μικρά ψαροχώρια και ερημικές παραλίες, όπου το κολύμπι είναι παραδεισένιο και μπορείτε να βγείτε εντελώς έξω από τα συνηθισμένα."


Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος-λάτρης του Πηλίου ξεκινά την βασική ροη του άρθρου του αναφέροντας πως μετά από έναν περιπετειώδη μήνα με ταξίδια, αρχικά στην ταραχώδη Κωνσταντινούπολη και εν συνεχεία στο Κάιρο εν μέσω επανάστασης όπου πολλές φορές ένιωσε να απειλείται για τη ζωή του, έψαχνε ένα μέρος για να ηρεμήσει. Κάπου που να μπορούσε να κολυμπήσει, να φάει και να κοιμηθεί χωρίς να βλέπει τίποτα άλλο πέρα από ήλιο και θάλασσα.

Εν συνεχεία αναφέρει πως είχε την πεποίθηση πως γνωρίζει την Ελλάδα αλλα δεν είχε ποτέ του ακούσει για το Πήλιο μέχρι που κάποιοι φίλοι του, του το ανέφεραν χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα σαν "ένα ξεχασμένο άκρο της Ελλάδας".


Στο άρθρο του ο Anthony Sattin απαριθμεί πολλές από τις όμορφες εμπειρίες που

αποκόμισε επισκεπτόμενος το μαγευτικό βουνό των Κενταύρων. Μεταξύ άλλων, προτείνει και κάποια από τα εστιατόρια που τον ενθουσίασαν με τις γαστρονομικές τους δημιουργίες καθώς επίσης δείχνει εντυπωσιασμένος που στον Άγιο Γεώργιο, το μικρό μπουκάλι τσίπουρο που παρήγγειλε συνοδευόταν από αρκετούς μεζέδες!

Το άρθρο-αφιέρωμα για τις ομορφιές του Πηλίου συνοδεύεται από φωτογραφίες των Μηλεών, της Αφήσσου, της Μακρινίτσας και της Τζάστενης και προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφθούν αυτή την όμορφη, μα όχι και τόσο γνωστή μεριά της Ελλάδας.


FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page