top of page

RECENT POSTS

Πρασούδα: Αίσθηση Καραϊβικής κοντά στο Βόλο

Φωτογραφίες: Aerial Destination


Ένα παρθένο νησάκι στη μέση του πουθενά. Τα χρώματά του πράσινα λόγω της πυκνής του βλάστησης, περιτριγυρισμένο από θάλασσα, στο βυθό της οποίας φύονται εκατοντάδες πολύχρωμα σφουγγάρια. Η επισκεψιμότητά του τεράστια, συνήθως από τουρίστες που έρχονται από μακριά αφού οι περισσότεροι ντόπιοι δε γνωρίζουν καν πως κάτι τόσο ξεχωριστό βρίσκεται κοντά τους. Ο λόγος είναι πως απέχει αρκετά από την πόλη κι έτσι η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο με σκάφος.

Αν πιστεύετε πως το νησάκι στο οποίο αναφερόμαστε βρίσκεται στη Φλόριντα ή στη Βενεζουέλα είστε γελασμένοι. Η Πρασούδα δεν είναι ένα από τα 7000 νησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στην Καραϊβική και δε χρειάζεται να ναυλώσει κανείς αεροπλάνο για να την επισκεφθεί με σκοπό να κολυμπήσει στα γαλάζια της νερά. Η Πρασούδα ανήκει στη Μαγνησία και απέχει σχεδόν 40 λεπτά με ταχύπλοο σκάφος από την πόλη του Βόλου.


Όσοι επισκέπτονται την Πρασούδα για πρώτη φορά μαγεύονται από την παρθένα της ομορφιά και από τα καταγάλανα νερά της. Αν ποτέ την επισκεφθείτε, ρίξτε άγκυρα στο κάτω αριστερά σημείο της (όπως βλεπετε στην πρώτη φωτογραφία), καθώς εκείνο είναι το σημείο όπου ο αέρας κόβει, τα νερά της είναι πιο ρηχά και η πρόσβαση στη στεριά ευκολότερη.

Επάνω στο νησάκι δεσποζει το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής με το ναό σε σχήμα σταυροειδή βασιλική με τρούλο. Το μοναστήρι είναι χτισμένο από τα χρόνια των Κομνηνών τον 11ο αιώνα. Αν σκοπεύετε να το επισκεφθείτε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς, όπως προείπαμε, στο νησάκι της Πρασούδας η βλάστηση είναι έντονη και ο κίνδυνος για παρουσία φιδιών αυξημένος.

Αράξτε το σκάφος δίπλα στην Πρασούδα και βουτήξτε στη θάλλασα. Κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά της και εξερευνήστε τον πανέμορφο βυθό της. Αυτή είναι μια εμπειρία που θα τη θυμάστε για μια ζωή! Τέλος, φωτογραφηθείτε με φόντο το νησί και διαδώστε παντού αυτή την πανέμορφη μα άγνωστη κουκκίδα της Μαγνησίας.

Ευχαριστούμε πολύ την Aerial Destination για τη διάθεση των φωτογραφιών που εμπλουτίζουν το παρόν άρθρο

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page