top of page

RECENT POSTS

Το Πήλιο στο AirBnb

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι μισθώσεις σπιτιών σε τουρίστες μέσω της πλατφόρμας Airbnb αγγίζοντας τα 20.000 περίπου ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα. Η οικονομική κρίση στη χώρα, αλλά και η απευλευθέρωση της βραχυπρόθεσμης εκμίσθωσης ακινήτων, έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες σε αυτή την επιλογή, με το μέσο εισόδημα που αντιστοιχεί σε κάθε καταχώρηση να ανέρχεται στα 750 ευρώ το μήνα.

Στη Μαγνησία, διατίθενται αυτή τη στιγμή προς ενοικίαση περίπου 450 διαμερίσματα, με το 25% να ενοικιάζεται για έναν έως τρεις μήνες το χρόνο.


Οι περιπτώσεις που συμφέρουν περισσότερο τους ενδιαφερόμενους για αναζήτηση διαμερίσματος μέσω του Airbnb είναι περισσότερο όταν ψάχνουν ένα σπίτι/κατάλυμμα που θα φιλοξενήσει αρκετά άτομα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το κόστος είναι μεγαλύτερο από ένα απλό διαμέρισμα, όμως αν συνυπολογίσουμε το μεγάλο μέγεθος του καταλύματος και τα πολλά δωμάτια, το κόστος που αναλογεί σε κάθε άτομο είναι αρκετά μικρό.


Επί παραδείγματι, στη Δράκεια μπορεί να βρει κανείς σπίτι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 άτομα, με τζάκι, μεγάλο αύλιο χώρο και απεριόριστη θέα στον Παγασητικό με μόλις 74 ευρώ τη βραδιά.


Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ενοικίαση χώρων στο Πήλιο είναι πολλές και με μια απλή αναζήτηση στον ιστότοπο του Airbnb μπορείτε να βρείτε χώρους για όλα τα γούστα σε όλα τα χωριά του Πηλίου, παραθαλάσσια και ορεινά και πολλές φορές μάλιστα με καταπληκτική θέα.


Για παράδειγμα στη Βυζίτσα μπορείτε να μισθώσετε με 100 ευρώ τη βραδιά πετρόκτιστο σπίτι με δύο υπνοδωμάτια, τζάκι, 3 μπάνια, πάρκινγκ και απεριόριστη θέα στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε κράτηση, η πλατφόρμα Airbnb κρατά το 10%, το 3% από τον ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο από τον ενοικιαστή. Για ένα σύγχρονο αυτόνομο σπίτι απαιτούνται περίπου 120 ευρώ την ημέρα, ενώ για μια παρέα τριών-τεσσάρων ατόμων το κόστος ξεκινά από 150 ευρώ την ημέρα. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή, η μίσθωση σπιτιών μέσω Airbnb, ωστόσο, αποτελεί τη νέα μόδα στη μίσθωση σπιτιών.


Ο κυριότερος λόγος για να μισθώσει κανείς ακίνητο μέσω του Airbnb όπως προείπαμε είναι το μέγεθος των ακινήτων, τα οποία μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να φιλοξενήσουν άνετα 6 άτομα. Αρνητικός παράγοντας είναι οι τιμές τους, οι οποίες είναι "τσιμπημένες", κάτι όμως που δικαιολογείται από τις παροχές των ακινήτων, τους μεγάλους εξωτερικούς χώρους καθώς και από το μέγεθός τους.

Σε ξενοδοχείο ή σε διαμέρισμα, σε κάμπινγκ ή σε ... παγκάκι, το Πήλιο περιμένει να σας μαγέψει με τις απίστευτα όμορφες τοποθεσίες του. Απολαύστε μαγικές στιγμές στο βουνό των Κενταύρων με το ταίρι ή την παρέα σας και διαφημίστε το παντού! Πριν απ' όλα όμως, επισκεφθείτε το!


Σημείωση: Τα καταλύματα που παρουσιάζονται στο παρόν άρθρο επελέγησαν εντελώς τυχαία και χωρίς πρότερη επίσκεψη μας σε αυτά.

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page