top of page

RECENT POSTS

Πήλιο: Μονοπάτι των Κενταύρων



Στα σύνορα της Πορταριάς με τη Μακρινίτσα, κάτω από την παχιά σκιά των πλατάνων, σε ένα σημείο που λόγω της άφθονης βλάστησης θυμίζει παράδεισο, βρίσκεται η πηγή της Αδάμενας!



Η πηγή της Αδάμενας βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πινακίδα που σηματοδοτεί την έξοδο από το έδαφος της Πορταριάς. Ακριβώς απέναντι από την πινακίδα αυτή, υπάρχει πάρκινγκ στο οποίο μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας.

Η πηγή της Αδάμενας αποτελεί το σημείο έναρξης μιας μοναδικής εμπειρίας. Από το σημείο αυτό ξεκινά το μονοπάτι των Κεντάυρων.


Το μονοπάτι ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε φυτά, ρυάκια, πλατανόφυλλα, ξύλινες γέφυρες και ήχους της φύσης που δίνουν ζωή σε ένα εκρηκτικά όμορφο τοπίο και σε χιλιάδες πανάρχαιους μύθους! Την άνοιξη το ποτάμι ρέει ασταμάτητα και το τοπίο είναι καταπράσινο ενώ κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου παίρνει μια πιο μελαγχολική όψη λόγω του χρώματος των νεκρών φύλλων, που προδιαθέτουν για τον ερχομό του χειμώνα.



Μη χάσετε αυτή τη βόλτα μεσα στη φύση δίπλα απο τα ρυάκια που αναβλύζουν απο ψηλά! Συνιστάται ιδιαίτερα σαν μία από τις καλύτερες τοποθεσίες του Πηλίου.


Στην Αδάμενα λειτουργεί και το καφε-μπαρ Meli coffe and more, ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά cafe του Πηλίου. Όσοι φτάσετε ως εκεί μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε για καφέ, ποτό ή γλυκό.

Το Meli λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου προσφέροντας στους επισκέπτες του ζεστά και κρύα ροφήματα, ποτά και γλυκά.

Τις κρύες μέρες καθίστε δίπλα στο τζάκι και απολαύστε ένα θεραπευτικό τσάι με βότανα του βουνού ή μια ζεστή σοκολάτα και το καλοκαίρι καθήστε έξω, απολαμβάνοντας τη δροσιά από τα πλατάνια της πλατείας.


Ανεξαρτήτου εποχής, ζητήστε να δοκιμάσετε τίς καταπληκτικές τάρτες που προσφέρει το μαγαζί καθώς και την ονειρεμένη λεμονόπιτα αλλά και σοκολατόπιτα.


 

FOLLOW US 

  • Facebook Social Icon
bottom of page